Terug naar overzicht

De open samenleving

Zaterdag 13.30u - 14.30uTheaterzaal

Eind februari verscheen 'De open samenleving onder vuur', een bundeling van vijf Karl Popperlezingen onder redactie van Dirk Verhofstadt van denktank Liberales. Het boek bevat teksten van Guy Verhofstadt, Hugo Dyserinck, Herman Van Rompuy, Hans Achterhuis en Mark Rutte. Dirk Verhofstadt gaat in gesprek met filosoof Hans Achterhuis.

Hans Achterhuis (1942) is emeritus hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Hij is bekend als publieke intellectueel die zich regelmatig mengt in maatschappelijke discussies. De nadruk in zijn werk ligt op de sociale filosofie, waarbij hij zich heeft gericht op thema’s als ontwikkelingshulp, welzijnswerk, schaarste en technologie. Eind 2008 verscheen zijn magnum opus 'Met alle geweld'. Daarna volgde 'De utopie van de vrije markt' uit 2010.

Dirk Verhofstadt is publicist, organisator van Het Betere Boek, en auteur van o.m. 'Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch. Een zoektocht naar waarheid' en 'De Laatste Getuigen' (co-auteur Luckas Vander Taelen).