Terug naar overzicht

Elly Van Eeghem

Zondag 15.00u - 17.00u-- VOORUIT --

Elly Van Eeghem publiceerde o.a. ‘Urban cracks: sites of meaning for critical artistic
practices’ (2013) en ‘Positioning community art practices in urban cracks’ (2012).

Barrière’ is een videovoorstelling over samenleven in de multiculturele stad Montreal, te zien op een bijzondere locatie in de Gentse woonwijk Nieuw Gent. Met foto’s, videobeelden en archiefmateriaal vertelt Elly Van Eeghem hoe Montreal is geëvolueerd en hoe haar inwoners omgaan met verschil en solidariteit. Ze zoomt in op het noorden van de Canadese stad, waar een omheining werd gebouwd tussen de volkswijk Park Extension en de residentiële buurt Town of Mount Royal.

‘Barrière’ is de start van het derde en laatste luik van Elly's artistiek onderzoek ‘(Dis)placed interventions’ over de verbeelding van stadsontwikkeling. Van Eeghem werkte eerder mee aan het boek ‘Reading urban cracks: Practices of artists and community workers’.

Locatie: het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, gebouw S30 (Universiteitscampus De Sterre), via ingang De Pintelaan, tegenover nr 355. De locatie is te bereiken via tramlijn 4 (halte De Pintelaan) of buslijnen 70/71/72 (halte De Sterre). De voorstelling bestaat uit een wandeling van 10 minuten en duurt in totaal ongeveer twee uur.

Reserveren via vooruit.be of 09 267 28 28. Buurtbewoners van Nieuw Gent kunnen reserveren via info@vooruit.be of 09 267 28 28.