Terug naar overzicht

Safia Minney

Dinsdag 20.00u - 22.00uTheaterzaal

Safia Minney is de grootste duurzame mode-pionier van dit moment. Minney verbindt mode, eerlijke handel, sociale rechtvaardigheid en milieuvriendelijkheid met haar eigen merk People Tree en adviseert o.a. de Britse regering over alternatieve productieketens.

Duurzame modepionier Safia Minney bedacht de World Fair Trade Day en schreef het ophefmakende boek ‘Naked Fashion: The sustainable Fashion Revolution’. Bovendien was haar kledijmerk People Tree een van de eerste bedrijven die duurzame kleding actief promootte en produceerde. Het merk biedt actief steun aan meer dan 4000 boeren in zes landen, geeft een eerlijke prijs voor grondstoffen en een correct salaris aan lokale textielarbeiders.

In haar lezing en aansluitend debat gaat ze in op de vraag welke rol duurzaam produceren in de huidige ontwikkeling van de mode-industrie speelt. Ze vertelt ook over haar 25 jaar ervaring in de fairtrade modewereld. “Fast fashion heeft zijn prijs, op ecologisch én op menselijk vlak”, aldus Safia. Het verhaal van People Tree toont aan dat het anders kan. “Als klein label is het niet makkelijk om een sociaal businessmodel aan te hangen. Maar wij zijn het levend bewijs dat zo’n model wél werkt.”

Moderator van dienst is radio- en tv-presentatrice Kirsten Lemaire (StuBru, ‘De Canvascollectie’).