Terug naar overzicht

Kevin Ovenden

Dinsdag 20.00u - 22.00uBalzaal

Ovenden

De Britse journalist Kevin Ovenden schreef een overzicht van de opkomst en de eerste zes maanden van de regering van Syriza.

Hoe kan een kleine linkse politieke partij in enkele jaren tijd van vier naar veertig procent stijgen? En waarom gaat diezelfde partij na zes maanden plots door de knieën? De journalist Kevin Ovenden zoekt het uit in ‘Syriza: Inside the Labyrinth’. Ovendens boek eindigt wanneer eerste minister Alexis Tsipras het memorandum van de trojka tekent. Maar hoe gaat het met Syriza zoveel maanden later? De Brit gaat na zijn talk in debat met Petra De Sutter (Groen), Peter Mertens (PVDA), John Crombez (sp.a) en Francine Mestrum, doctor in de sociale wetenschappen.

Kevin Ovenden is een Britse journalist, voormalig medewerker van parlementslid George Galloway en lid van de Britse solidariteitsorganisatie Viva Palestina. Hij was in 2010 aan boord van het Turkse schip Mavi Marmara - dat hulpgoederen voor de bevolking van Gaza vervoerde - toen het Israëlisch leger het schip in internationale wateren aanviel. Ovenden heeft een tijdje in Griekenland gewoond, waar hij actief betrokken was bij de politiek.

 

ism vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies (Ugent)