Terug naar overzicht

Lucinda Ra & Pascal De Decker

Zaterdag 16.00u - 17.15uFoyer Theaterzaal

Lucinda Ra wil met ‘Lucinda Ra Composteert’ het onderzoek van haar makers tonen aan een publiek. Zowel in het kader van de Akaaremoertoe Bahikoeroe van Barbara Claes, als voor een vervolg op de Rabotvoorstelling organiseert Lucinda Ra een open les met Pascal De Decker in Vooruit.

Waarom heeft België - en dan vooral Vlaanderen - zoveel lintbebouwing? Waarom mogen er in onze regio haciënda’s, minimalistische kubussen en fermettes naast elkaar worden gebouwd? Is België nu echt het lelijkste land ter wereld, zoals architect en criticus Renaat Braem in 1968 beweerde? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens ‘Lucinda Ra composteert’, een sociologieles vermomd als voorstelling.

Lucinda Ra - het gezelschap rond o.a. Simon Allemeersch, Barbara Claes, Stefanie Claes, Bart Capelle en Maarten Devrieze - gaat een namiddag lang in gesprek met socioloog Pascal De Decker over stedenbouw in België, samenleven in een stad en de Gentse Rabottorens. Hun open les eindigt met een muzikale uitsmijter door Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele. Boem paukeslag!