Terug naar overzicht

Mette Edvardsen

Donderdag 10.30u - 16.00u-- VOORUIT --

Laat je op sleeptouw nemen door een levend boek

Als voorsmaakje van het eigenzinnige focusprogramma IT ALL HAPPENS IN YOUR HEAD gaat de Noorse choreografe Mette Edvardsen aan de slag in de grootste bibliotheek van Gent. Enkele acteurs leren een boek naar keuze uit het hoofd en vormen zo samen een levende bibliotheek. Deze ‘boeken’ wandelen rond, praten met elkaar, lezen de krant of staren naar buiten. Allen zijn ze klaar om uitgeleend te worden. Als bezoeker kies je een boek dat jou naar een plek in de bibliotheek brengt, waar het boek ‘(voor)gelezen’ wordt… Een project gebaseerd op de sf-roman ‘Fahrenheit 451’ van de Amerikaanse fantasy-schrijver Ray Bradbury en verfilmd door François Truffaut.

Locatie: Bibliotheek Gent Zuid. Er is iedere dag een voorstelling gepland om het half uur, tussen 10:30 en 16:00. Reserveren doe je via vooruit.be. Bij iedere reservatie heb je de keuze uit drie auteurs, van Virginia Woolf over Truman Capote tot Charlotte Mutsaers. Probeer ze allemaal!

ihkv Living book projects - met dank aan: Kaaitheater, Bibliothèque royale de Belgique/Koninklijke Bibliotheek van België, Sarah Vanhee, Maya Wilsens & Helga Duchamps - metteedvardsen.be