Terug naar overzicht

Vrouwen in de islam

Zaterdag 14.30u - 15.30uDomzaal

Met 'Twee Vrouwen' (over Ayaan Hirsi Ali, een van de bekendste criticasters van de islam, en Aafia Siddiqui, een fanatiek voorstander van de jihad) geeft Scroggins een uniek beeld van de rol die vrouwen en vrouwenrechten spelen in het conflict tussen de radicale islam en het Westen. In 'Het andere Arabische Geluid' legt Stienen de nadruk op de gevolgen van de veranderingen in de Arabische wereld voor de rest van de wereld, en voor Europa in het bijzonder.

Deborah Scroggins is een succesvol journalist en non-fictieauteur. Haar werk is vele malen onderscheiden. Zij schreef het alom bejubelde 'Emma's oorlog. Liefde, verraad en dood in Soedan'. Over 'Twee Vrouwen' schreef de NY Times: “’Wanted Women’ is sturdy, well-reported, boots-on-the-ground biography.”

Petra Stienen studeerde Arabisch en Midden-Oostenstudies. Ze werkte bijna tien jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nu schrijft ze o.a. voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Opzij en treedt ze regelmatig op als commentator in radio- en tv-programma's.

Iman Lechkar is verbonden aan de KUL, Centrum Interculturalisme, Migratie en Minderheden.

 

- Engels gesproken