Terug naar overzicht

Wannes Cappelle

Zaterdag 16.30u - 17.45uBalzaal

Uit bewondering voor wie zorgt, uit empathie voor wie om hulp roept en uit bezorgdheid voor de toekomst gaat auteur en muzikant Wannes Cappelle op zoek naar het wezen van de zorg.

Leven we in een maatschappij die gehandicapten en psychisch zieken aan de kant schuift? Een maatschappij die zich vragen stelt bij investeringen voor hulpbehoevende bejaarden? Zanger-acteur Wannes Cappelle vraagt zich in zijn boek ‘Ont-Ferm U’ af hoe we met zwakte omgaan en gaat aan de hand van concrete verhalen en scherpe waarnemingen op zoek naar het wezen van de zorg. En meteen lanceert Cappelle ook een dubbele oproep: ontferm je over iemand én stel jezelf minder ferm op. Want heeft niet iedereen ooit hulp nodig?

Wannes Cappelle is zanger van Het Zesde Metaal en een van de scenaristen achter het wonderbaarlijke ‘Bevergem’. Hij zet zich ook in voor het Te Gek!?-project en is peter van Buddywerking Vlaanderen. Stefaan Van Brabandt (‘Het geslacht De Pauw’, ‘Quiz me Quick’, ’Het voordeel van de twijfel’) is zijn gesprekspartner.